Kao stvoreno za ljubitelje prirode: Istražite Medvednicu i sve njezine čari uz aplikaciju “Moje Sljeme”

Aktualno

Omiljeno izletište Zagrepčana, Sljeme, nikad nije bilo lakše otkriti.

Neosporna je činjenica da Zagrepčani obožavaju svoju zelenu oazu nadomak srca grada – Medvednicu. Ova planina koja se nadvija sa sjevera na hrvatsku metropolu omiljena je destinacija za bijeg u prirodu, rekreaciju i punjenje baterija, a sada će ju zahvaljujući modernoj tehnologiji biti još lakše istražiti.

Naime, javnosti je predstavljena nova mobilna aplikacija naziva “Moje Sljeme” koja na jednom mjestu nudi sve važne informacije koje vam mogu pomoći za bolje snalaženje na planinarskim putevima Medvednice.

U aplikaciji ćete tako moći pronaći navigaciju po stazama ili odabranom odredištu, mape staza grupirane po trajanju uspona te sve ostale korisne informacije vezane za svaku stazu. Tu je i pretraga staza pomoću filtara poput duljine i težine uspona, popisa odredišta na stazi, a i korisne informacije za svako odredište, bilo ono planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neka druga znamenitost, koje se također mogu pretraživati po zadanim filterima.

Tako ćete odmah znati radi li neki planinarski dom, nudi li jelo ili piće, kako od njega doći do nekog drugog doma ili se pak vratiti kružnom turom do grada. Neovisno o tome znate li već mnogo o Sljemenu ili ga tek planirate otkriti, ova će vam aplikacija dobro doći. Ono što je njezin ultimativni cilje je nagnati ljude da više vremena provode u prirodi te da što temeljitije istraže sve čarobne kutke koje nudi Medvednica.

Inače, riječ je o prvoj takvoj aplikaciji u regiji i jednoj od prvih takvih u svijetu, a možete je skinuti ovdje. Sumnjamo da će vas razočarati.

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...