Još jedan razlog za bijeg u prirodu: Kraljičin zdenac ponovno otvara svoja vrata!

Aktualno

Omiljeno izletiše Zagrepčana, Kraljičin zdenac na Sljemenu, već bi u lipnju nakon nekoliko godina pauze mogao ponovno raditi.

Zagreb je blagoslovljen iznimno dobrim geografskim položajem – za ljubitelje prirode u blizini je Medvednica, Samoborsko i Žumberačko gorje, kao i Sava, ali mnogima je omiljeno vikend izletište upravo Sljeme, odnosno Medvednica.

Brojne planinarske staze, simpatični planinarski domovi, grah s kobasicama i uživanje u prirodi veliki broj građana svakog vikenda namami u pohod na Sljeme. Po putu do samog vrha Sljemena, ovisno s koje strane krećete, naići ćete na brojna izletišta i planinarske domove. Neki su nažalost već godinama zatvoreni, neki još uvijek rade, a neki će se na sreću građana ponovno otvoriti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Davor Gračan (@the_davor)

U ovu posljednju kategoriju spada i omiljeni Kraljičin zdenac koji se nalazi u podnožju Medvedgrada, a koji je zatvoren od 2016. godine. Zbog blizine grada i dobro uređene planinarske staze, Kraljičin zdenac svakako je jedna od najposjećenijih lokacija na Medvednici. Do te oaze u šumi vodi vrlo lagana i prohodna planinarska staza 13 iz Šestina.

Kao što smo rekli, kultno izletište okruženo drvećem i vodom zatvoreno je 2016. i to zbog problema s dokumentacijom. Nakon što je pet godina stajalo prazno i beživotno, napokon će povratiti svoj stari sjaj i ponovno privlačiti brojne goste. Naime, ugostitelj Teo Karanušić napokon preuzima vodstvo nad Kraljičinim zdencom te u njega planira udahnuti novi život. Problemi s dokumentacijom privedeni su kraju i više ništa ne stoji na putu ovom izletištu da obnovi svoju reputaciju mnogima omiljene planinarske destinacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kraljičin Zdenac restaurant (@kraljicin.zdenac)

Trenutno se obavljaju prvi zahvati “ušminkavanja”, jer nakon pet godina zapuštenosti Kraljičin zdenac treba ponovno vratiti u funkcionalno stanje. Postavit će se igralište za djecu, klupe na terasi, ali urediti i jezerce koje se nalazi tik uz kućicu u kojoj će se pak kuhati najfinija tradicionalna zagrebačka jela.

Nekoć je Kraljičin zdenac bio poznat po svom vrhunskom roštilju, a od ove godine će posjetitelji moći uživati u knedlama, štruklama, štrudlama i raznim varivima koja će poslužiti kao savršena okrepa svim planinarima.

Za sada se pretpostavlja da će Kraljičin zdenac svoja vrata ponovno otvoriti u lipnju, a mi moramo reći da se jedva čekamo uputiti tamo i iskušati sve novo što nam ima ponuditi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatia Addict (@croatiaaddict)

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...