Plitvička jezera: Vikend putovanje iz bajke

Aktualno

Premijera nagrađivane drame “Gdje se kupuju nježnosti” u zagrebačkom HNK

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata....

Plitvička jezera: Vikend putovanje iz bajke

Još prošlog mjeseca smo se žalili na visoke prosinačke temperature, kišu i južinu, a sada nam je siječanj donio...

Zagrebačka gradska knjižara Arkadija zablistala u blagdanskom ruhu

Sjaj lampica, odbačene grane oraha, gigantske crvene lizalice i sasvim neobično bijelo drvo krase jednu od najljepše uređenih zagrebačkih...

Balet Orašar sutra možete pogledati u CineStaru!

Blagdansko doba ne bi bilo toliko čarobno da nema Orašara – tako nam poručuju iz londonske operne kuće Royal...

Možda nismo imali bijeli Božić, ali je zato siječanj donio obilje snijega koje je Plitvice pretvorilo u pravo snježno kraljevstvo.

Još prošlog mjeseca smo se žalili na visoke prosinačke temperature, kišu i južinu, a sada nam je siječanj donio više desetaka centimetara snijega, led i niske temperature koje će, sudeći po prognozama, samo padati još niže i niže.

Neko vrijeme nismo mogli putovati, ali sada je to ponovno moguće pa je pravo vrijeme da razmislite o vikend bijegu u prirodu na prekrasne Plitvice koje su upravo okovane snijegom i ledom te apsolutno oduševljavaju svojom ljepotom. Već su prošlog vikenda mnogi pohrlili u Liku i Gorski kotar gdje su uživali i snježnim radostima, a nekako vjerujemo da će i ove subote i nedjelje skijalište Platak kao i zagrebačko Sljeme biti posve okupirano posjetiteljima.

Zbog toga preporučamo da se uputite malo dalje i posjetite najpoznatiji nacionalni park Lijepe Naše, Plitvička jezera. Naime, na Plitvičkim jezerima trenutno vlada prava zimska idila, a iako su nam lijepa u svako doba godine, jezera posebnom ljepotom zrače upravo tijekom zimskih mjeseci. Voda se smrzne formirajući prekrasne figure od leda, plava boja dolazi još jače do izražaja, a snježna bjelina zavlada cijelim parkom.

Ako se odlučite za posjet ovom snježnom kraljevstvu dobro je znati da je park otvoren od 8 do 15 sati, a ulaznice se mogu kupiti najkasnije do 13 sati. Također, s obzirom na to da se radi o posjetu izvan turističke sezone, cijene karata su niže, što bi mnoge moglo obradovati. Tako cijena ulaznice za odrasle košta 80 kn, za studente 50 kn, djecu od 7-18 godina 35 kn, dok je za klince mlađe od 7 godina ulaz besplatan.

Gornja jezera su zbog snijega zatvorena za posjet do proljeća. S druge strane, kanjon Donjih jezera je trenutno zatvoren za posjećivanje, a obilazak je moguć povrh kanjona. Iako nećete moći istražiti svaki kutak parka, svejedno ćete uživati u prirodnim ljepotama kakve se rijetko viđaju.

Zaletite se stoga ovog vikenda na Plitvice i zakoračite barem na par sati u snježnu bajku koja očarava. Boravak na svježem zraku će vam goditi, a priroda vas opčiniti.

Povezane objave

Novosti

Premijera nagrađivane drame “Gdje se kupuju nježnosti” u zagrebačkom HNK

Drama “Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata....