Ovog svibnja svakako posjetite slapove Krke. Znamo kako da ostvarite popust na ulaznice

Aktualno

Otkrijte još čarobnih kutaka Lijepe Naše!

Već 15 mjeseci putovanja u inozemstvo su nam itekako ograničena, no to ne znači da se moramo odreći uživanja u otkrivanju novih prirodnih ljepota. Upravo suprotno! Sada je savršeno vrijeme za otkrivanje skrivenih i nešto manje skrivenih kutaka Lijepe Naše, a ovog svibnja nam se nudi posebno primamljiva prilika koju bi svakako trebalo iskoristiti. Naime, Nacionalni park Krka u sklopu promotivne akcije “Go and walk” posjetitelje koji odluče ući u park pješice nagrađuje s 20 posto jeftinijim ulaznicama. Akcija traje do 31. svibnja, a odnosi se na sve individualne ulaznice. Nije li to sjajan poticaj za posjet prekrasnim slapovima svjetskog glasa?

Ako vas ova akcija doista zavede te odlučite jedan vikend ovog mjeseca iskoristiti za šetnju netaknutom prirodom Krke, na slavni Skradinski buk otiđite pješice, pješačkom stazom s Lozovca ili Skradinskog mosta, i na taj način ulaznicu kupite po samo 80 kuna. Dobro je znati da je ulaz za djecu do 7 godina starosti besplatan, a za djecu do 18 godina ulaznica se može nabaviti po sniženoj cijeni od 64 kune.

Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune. Morate priznati da su to atraktivne cijene za ulaz i cjelodnevni boravak u jednom od naljepših lokaliteta Hrvatske.

Inače, promotivnom akcijom “Go and walk” Nacionalni park Krka želi potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecala na smanjenje emisije ugljikova oksida. Na 109 km2 svoje površine, Nacionalni park Krka pruža istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme.

Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju neponovljiv doživljaj hrvatske prirode i njezinih očaravajućih krajolika.

Osim pješačkih ruta, tu su i 470 kilometara biciklističkih staza koje prolaze kroz Nacionalni park, a odlična su opcija za sve ljubitelje aktivnog odmora. Ukoliko se odlučite za vikend proveden u okruženju slapova Krke, pješačeći ili biciklirajući, garantiramo da ćete napuniti baterije za cijeli sljedeći mjesec, a pri tome učiniti nešto dobro i za sebe i za prirodu.

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...