Ako se u srpnju nađete u Trogiru ili okolici, ovo su događaji koje ne smijete propustiti

Aktualno

Šarmantan dalmatinski grad čeka dinamičan srpanj!

Grad majstora, kako Trogir često nazivaju po velikim majstorima koji tu djeluju od srednjeg vijeka i koji su na svakom koraku ostavili neizbrisiv trag vidljiv i danas, teško je opisati u samo jednom tekstu. Puno je toga što se treba vidjeti i isprobati… ali i doživjeti životni “šušur” koji na ovim prostorima traje više od tri tisućljeća!

Osim predivne arhitekture, impresivnih povijesnih lokacija, uskih dalmatinskih ulica u kojima se vrijedi izgubiti, blizine Čiova i mjesta kao što su Krknjaši koji oduzimaju dah tirkiznim morem, Trogir nudi i zanimljiv srpanjski program događaja koje trebate posjetiti ako se nađete u ovom dalmatinskom gradu.

@visittrogir / maryzivko

Kako provesti srpanj u Trogiru?

Impozantna Kula Kamerlengo na trogirskoj rivi ove će godine po treći put ugostiti KulaKula glazbeni festival, ali ovogodišnje izdanje donosi iznenađenja! Naime, KulaKula po prvi put ima i off program u sklopu kojeg vas očekuju kazališne predstave i intimni nastupi poznatih lica. Prva na redu je fantastična Ecija Ojdanić s monodramom “Vla-Vla Vlajland Cabaret” u kojoj je utjelovila lik čistačice i gastarbajterice Vlajne. Predstava koja će vas pošteno nasmijati prošarana je satiričnim pjesmicama i gangom, a imat ćete priliku čuti kako se korona virus proširio svijetom. Naravno, sve iz usta gore spomenute pitoreskne Vlajne!

Ecija Ojdanić

Iza predstave koja će se održati 10. srpnja u Kuli Kamerlengo očekuje vas after party uz pjevača Josipa Palametu koji će mnogima biti poznat kao kao zvijezda glazbenog showa The Voice.

KulaKula festival

Nešto kasnije u srpnju, točnije 15. srpnja, u sklopu KulaKula off programa nastupa Rundek kvartet koji će privući sve one željne intimnijih koncertnih zbivanja. U ovoj glazbenoj poslastici Darku Rundeku se pridružila Ana Kovačić na tenor i sopran saksofonu, ukuleleu, bas gitari i klavijaturama, Miro Manojlović na akustičnim i elektronskim udaraljkama i Roko Crnić na kontrabasu, bas gitari i gitari.

Nedjeljnu večer 21. srpnja rezervirajte za cabaret u produkciji MUSIC TIME-a. SF cabaret Gradskog kazališta mladih SPLIT IN SPACE donosi vam viziju Splita iz mnogih neočekivano bizarnih, smiješnih, začudnih i poučnih rakursa. Osim dramske parafraze društveno političkog aktualiteta, ovaj vas put, kao što i sam naslov kaže, vodi i u svemir. U glavnim se ulogama nalazi Ana Gruica Uglešić, Ivo Perkušić, Siniša Novković i Matija Grbić, a možete očekivati dozu smijeha, plesa, stand upa i burleske.

Gradsko kazalište mladih

Svi navedeni događaji organizirani su u skladu sa svim preporučenim, epidemiološkim mjerama, a za više informacija pratite Visit Trogir.

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...