Kakva genijalna vijest! Iz Dubrovnika ćemo moći putovati direktno do New Yorka

Aktualno

Jedva čekamo!

Nedavno smo se razveselili viješću da je Hrvatska napokon, nakon godina i godina čekanja, uspjela ispuniti sve uvjete za ukidanje turističkih viza za ulazak u SAD, a sada smo dočekali još jednu slatku novost – u Lijepu Našu dolazi United Airlines i uvodi direktan let od Dubrovnika do New Yorka!

Ova prestižna američka aviokompanija očito je prepoznala Dubrovnik kao najzanimljivije hrvatsko odredište za Amerikance pa su tako najavili da će početi operirati na relaciji New York – Dubrovnik čim epidemiolška situacija to dopusti. Podsjetimo, prije pandemije Dubrovnik je također bio jedini hrvatski grad s direktnim letovima za SAD. Radilo se o liniji Philadelphia – Dubrovnik, no nažalost, trajno je ukinuta s dolaskom koronavirusa u naše živote.

No, ne vrijedi očajavati već veseliti se. United Airlines će prometovati iz Dubrovnika za New York (Zračna luka Newark, EWR), i to već od ovog ljeta. Letovi kreću 8. srpnja s tri leta tjedno, a pretpostavlja se da će biti dupkom puni. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, srijedom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije, sve do 3. listopada ove godine. Kako SAD jako napreduje s cijepljenjem svoje populacije, očekuju da će njihovi državljani ubrzo moći ponovno putovati diljem svijeta, a sada će im biti lako dostupna i naša obala.

Osim direktnog leta prema Dubrovniku, United Airlines će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u ostatku SAD-a i u Južnoj Americi, s jednim zaustavljanjem u New Yorku. Na letovima prema Dubrovniku prometovat će zrakoplovi tipa B767-300 koji imaju kapacitet od 30 sjedala u business klasi, 49 u premium ekonomskoj te 135 u ekonomskoj klasi.

I dok čekamo da se svijet vrati koliko-toliko u normalu, a granice ponovno otvore, o ovakvim putovanjima možemo samo sa čežnjom maštati, no lijepo je znati da su nam svakim danom sve lakše ostvariva.

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...