Je li to moguće? Ryanair napokon dolazi u Zagreb!

Aktualno

Već smo stvarno očajno željni putovanja, a ova vijest upravo nam je popravila dan.

Ništa nas nije toliko prizemljilo kao što je to učinila pandemija koronavirusa. I to kažemo i u doslovnom i u figurativnom smislu. Naime, pandemija nam je pokazala koliko smo stvari i povlastica uzimali olako i shvaćali zdravo za gotovo, koliko nas vesele male životne radosti i koliko bismo zapravo trebali cijeniti slobodu kretanja. Naučila nas je i da su iskustva puno bitnija od materijalnih stvari te da ne bismo trebali čekati onaj “pravi trenutak” za ostvarenje svojih snova. Ako nam se putuje, putujmo što više i češće – jer nikad ne znamo kad više nećemo moći.

S obzirom na to da je prošla godina bila apsolutno katastrofalna za turizam diljem svijeta te da su aviokompanije propadale jedna za drugom te da nismo mogli nigdje van zemlje normalno otputovati – svi smo već očajnički željni novih avantura diljem svijeta. Baš zato nas je osobito razveselila vijest da slavni Ryanair dolazi u Zagreb!

Ova popularna low budget aviokompanija službeno je objavila da napokon stiže u Zagreb te time vratila osmijeh na lice svim putoholičarima. Zbog uobičajeno visokih cijena koncesije u glavnim gradovima, Ryanair obično polijeće s manjih, sporednih aerodroma pa tako već godinama ima bazu u Zadru, na Krku i u Puli, a kasnije su uvedeni Dubrovnik i Split. No pandemijska situacija i veliki gubitci u avioprijevozu to su promijenili.

Iz Zračne luke u Zagrebu tako će se polijetati za 12 destinacija – Brussels, Pariz (Beauvais), Dortmund, Frankfurt (Hahn), Karlsruhe, Memmingen, Milano (Bergamo), Rim (Ciampino), Podgoricu, Oslo, Goteborg i London (Stansted).

Na Ryanair stranici već su navedeni prvi slobodni datumi za letove – primjerice za Italiju se kreće od rujna, Brussels je na rasporedu već od srpnja, Švedska isto od rujna, kao i Pariz. Sve ostale destinacije i prve letove na koje možete krenuti iz glavnog grada pronađite na službenoj Ryanair stranici.

Mi već maštamo o idućoj destinaciji!

Povezane objave

Novosti

Jeste li znali da u Hrvatskoj možete posjetiti Dolinu Jelena, čarobnu destinaciju nadomak Plitvica?

Ako nas je ičemu dobrome koronavirus naučio onda je to činjenici da Hrvatska ima doista jako puno destinacija i...